CAO-kraamzorg

  • Berta Hellinga

    Hallo,

    Ik ben een her-intredende kraamverzorgster, heb 16 jaar niet in de kraamzorg gewerkt, maar ben wel moeder en pleegmoeder geweest.\

    Ik wil nu part-time gaan werken.

    Volgens de kraamzorg Noord Nederland wordt ik ingeschaald in schaal 5 trede “nuL”

    Mijn vraag Is het redelijk om in deze trede ingeschaald te worden??

  • Angela

    Of dit redelijk is of niet weet ik niet.Een feit is dat ons werk in financieel opzicht niet erg gewaardeerd wordt.

    Je bent er natuurlijk al een lange tijd uitgeweest, maar kwa levenservaring al zo veel verder als menig jonge meid die nu al meer betaald krijgt als jij.

    Ik ben van mening dat levenservaring en het feit dat jij“ ervaringsdeskundige” bent best beloond mag worden. En dan bedoel ik dat ook in geld.

    Ik zelf ben na een loopbaan in de zorg (niet in de kraamzorg) tijdelijk gestopt met werken om voor mijn drie kinderen te zorgen.Al en baan op zich,zij het niet betaald.In juli 1999 heb ik de verkorte opleiding kraamverzorgende afgesloten en kon beginnen in schaal 5,aanloopperiodiek-2 met een nog lager inkomen als jij.

    Dus levens en werkervaring deden er niet toe . In tegendeel, sommige van de jonge MDGO meiden keken op mij neer . ik was er zo een die in een half jaar een volgens hen onverdiend diploma had “gekregen”. Met andere woorden hoe kan jij dit vak in een half jaar beheersen.l Ik pretendeer niet dat ik alles al weet,maar denk wel het een en ander in huis te hebben. Jammer genoeg wordt dit niet in salaris omgezet.Om even op jou vraag terug te komen, ik ben van mening dat wil je meer herintreders motiveren om een baan in de zorg te nemen, dit ook in financieel aantrekkelijker gemaakt mag worden. Een gezin met opgroeiende kinderen en daarnaast nog een baan vraagt veel van je. Daarnaast beng je zoveel extra mee en dit mag best beloond worden.

    Ik ben benieuwd hoe anderen hier over denken.

    Laat eens wat van je horen d.m.v. dit forum.

    Tot slot wens ik jou veel werkplezier, mensen als jij hebben wij hard nodig

  • Inge

    Hoi Angela

    Ik weet niet of je dit nog eens leest maar ik kan het altijd proberen.

    Ik wil graag de verkorte opleiding doen tot kraamverzorgende. Vanwege mijn achtertgrond zou dat voldoende moeten zijn om weer aan de bak te komen (om het even zo te zeggen).

    Ik heb nu 1 1/2 thuis gewerkt als mama en huisvrouw en wil heel graag weer beginnen met iets. Kraamvrouw heb ik altijd al gewild maar is het niet moeilijk te combineren met een kind? En waar kan ik de opleiding doen?

    Groetjes inge

  • wilma peters

    Hoi Inge

    heb zelf naar jaren mama te zijn geweest ook de verkorte opleiding verzorgende gedaan met specialisatie kraamzorg. ben nu al weer ruim een 1/2 jaar aan het werk als kraamverzorgende. wel op parttime basis( houdt in dat ik ongeveer 1 gezin per maand doe).

    het is goed te combineren met thuis, het salaris is minder, maar de gezinnen hebben zo veel waardering voor wat je voor ze doet in die paar dagen , daar kan volgens mij geen salaris boven op. het geeft veel voldoening.

    hopelijk heb je hier wat aan

    groetjes

  • jackeline

    Goedemiddag,

    Graag zou ik willen weten wat vooropleiding ik nodig heb om in de kraamzorg te werken, ik werk al 13 jaar in de oudere zorg zowel somathiek als zwaar demente zorg. graag wil ik mijn droom eindelijk waar maken en zorgen voor moeder en kind.

    ongeveer 18 jaar geleden ben ik begonnen met de opleiding was door alle procedurens heen, maar door mijn eigen zwangerschap kon ik het niet afmaken. Zelf ben ik moeder van 4 kinder die het huis uit zijn of af en toe nog gebruik maken van“hotel mama”. Ik werk nog steeds maar wil meer voldoening hebben in mijn werk. Zelf ben ik 51 jaar vind het moeilijk om een stap te nemen naar school. Waar te beginnen?

    Groetjes

    Jackeline